Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fel på krockkudde leder till återkallelse av 850 000 Audi A4

Audi har kommunicerat att en världsomspännande återkallelse av modellen A4 är i förestående. 850 000 exemplar berörs på grund av ett fel på krockkuddarna.

Under torsdagen gick Audi ut med informationen att omkring 850 000 Audi A4 världen över måste in på verkstad för en uppdatering av mjukvaran. En bugg i den gör att krockkuddarna kanske inte löses ut vid en kollision.

Bilarna som berörs är alltså av modell A4 i utförande Sedan, Avant och Allroad, med tillverkningsdatum mellan 2011 och oktober 2014.
Berörda kunder kommer att kontaktas av Audi där de uppmanas att besöka sin Audi-verkstad för en uppdatering som inte tar mer än tre minuter att genomföra.

Inga kända fall där någon skadats eller förolyckats på grund av felet finns registrerade.

Audi säger att felet inte är relaterat till det krockkuddefel som förra året drabbade åtskilliga miljoner bilar världen över, bland annat av märkena Honda, Mazda, Nissan, Toyota, BMW och diverse GM-bilar. Felet låg hos den japanska krockkuddetillverkaren Takata Corporation som många biltillverkare använder sig av. Felet kostade Takata miljardbelopp.