Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Felino cB7
Felino cB7
Felino cB7
Felino cB7 Foto: mlamberphoto.com

Felino cB7 – kanadensisk supersportbil

Det är inte varje dag vi rapporterar om en ny sportbil från Kanada men i dag är faktiskt en sådan dag. Möt nya Felino cB7 som har en 6,2-liters V8 med 525 hästkrafter och ett utseende bara en mor kan älska.

Kanada kan också, bygga sportbilar alltså. I alla fall om man ska tro den lilla Quebec-baserade firman Felino som nu visar sin första modell cB7. En prototypbil står just nu utställd på bilsalongen i Montreal.

 På bild ser Felino cB7 inte ut att vara av denna värld men den är faktiskt mer konventionell än vad den ser ut att vara. Under den märkliga karossen som utgörs av kolfiber- och kompositpaneler finns ett rörramschassi. Vikten ska stanna på ringa 1 000 kilo beroende på vilken motor som sitter under den långa och böljande huven. Den första prototypbilen som byggdes drevs av en fyrcylindrig motor men den bil som står utställd i Montreal har en turboladdad V8 på 6,2 liter som ger 525 hästkrafter och väger liter mer, närmare bestämt 1 135 kilo. V8-motorn är kopplad till en sexväxlad manuell låda men som tillval planerar Felino att erbjuda en sekventiell växellåda. Några uppgifter om toppfart och acceleration finns inte.

 Det finns nog många som skulle säga att cB7 är direkt ful men utseendet har sin förklaring. Felino förklarar uppriktigt att designen har fått stå tillbaka för funktionen. För att nå en perfekt viktfördelning på 50/50 har man ansträngt sig för att placera föraren så långt bak i bilen som möjligt, vilket som synes ger en något märklig profil.

 Felino kan inte säga när det ska börja bygga bilen. V8-versionen ska testköras nu under våren och det finns även planer för en V6-motoriserad variant. Hur som helst siktar man på att kunna sälja cB7 för under 100 000 dollar.