Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100609-ferrari-458-spider
100609-ferrari-458-spider
100609-ferrari-458-spider
100609-ferrari-458-spider

Ferrari 458 Spider med hard top?

En av de närmast kommande modellerna från Ferrari är cabrioletversionen av 458 Italia. De senaste uppgifterna direkt från Maranello säger att Spidern får en fällbar plåttakskonstruktion.

  Det gick inte många timmar efter lanseringen av Ferrari 458 Italia innan det började spekuleras om en eventuell Spider-version. Teamspeed.com var dessutom snabba med att ta fram datorillustrationer över hur bilen kan tänkas komma att se ut. Sedan dess har Ferrari-chefen Luca di Montezemolo hunnit bekräfta att en 458 Spider ska komma och nu säger de senaste uppgifterna från Maranello att Ferrari fortsätter på sitt inslagna spår och förser bilen med ett fällbart plåttak. Även den här gången är det teamspeed.com som har lyckats vaska fram uppgifterna.

Ett fällbart plåttak på en extrem sportbil som 458 Italia kan tyckas helt fel men Ferrari tycks de senaste åren ha specialiserat sig på lättviktiga takkonstruktioner. Under utvecklingen av GT-vagnen California uppges Ferrari ha funnit att lösningen med ett fällbart tak i plåt faktiskt gick att göra lättare än ett tygdito. Vi kommer också ihåg den delikata 575-baserade Superamerica vars taklösning var synnerligen enkel och effektiv. Bara på några sekunder kunde taket flippas bakåt och läggas som ett lock ovanpå bakpartiet med insidan uppåt. Kanske är detta en tänkbar lösning även för kommande 458 Spider.     

Läs mer