Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ferrari 488 Spider – tre snabba från provkörningen

Det är hårda dagar att heta Erik Wedberg och jobba på Teknikens Värld. Förra veckan körde han nya McLaren 570S och nu är han tvungen att ratta nya Ferrari 488 Spider. Dessutom ösregnar det. Vi ringer och kollar läget.

Hallå Erik, var i Italien befinner du dig?

– På landsvägarna en bit utanför Bologna i ösregn och tät dimma, inte optimalt för att provköra en 488 Spider. Jag hade sett fram emot att få köra nedcabbat och njuta till ljudet av italiensk V8-sång. I stället sitter jag och är livrädd mest hela tiden.

Då somnar du inte i alla fall. Hur upplevs bilen?

– Som väntat är den oerhört kraftfull och trots turboladdning upplevs inte ett uns lagg. Problemet är att få ner kraften i backen på vått väglag. Trots att jag kört i körläge ”Wet” mest hela dagen slingrar sig baken, oavsett växel eller hastighet. Under en stund kunde jag dock köra med taket nedfällt och då förstod jag verkligen vad bilen är till för. Helt sanslöst ljud! Minst dubbelt så bra som McLaren.

Det låter inte helt fel, trots vädret. Är det något särskild detalj du gillar hos Spider, och vad kommer den att kosta?

– Ja faktiskt, bakrutan går att öppna trots att taket är på, och då når motorljudet in i kupén samtidigt som jag är skyddad från regnet. Pris blir omkring 2,5 miljoner kronor och enligt Ferrari kommer 488 Spider sälja bättre än coupén GTB. Framförallt i USA. En storsäljare i sammanhanget med andra ord.

Hela provkörningsrapporten, och om Erik kunde hålla sig på vägen, kan du läsa i kommande nummer av Teknikens Värld. Missa inte det!