Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ferrari 599XX Evolution – XXtremare än någonsin

Banleksaken Ferrari 599XX blir snabbare än någonsin efter en uppdatering och det exotiskt klingande tilläggsnamnet Evolution.

Ferrari går emot kreationisterna med den senaste upplagan av Ferrari 599XX som de uppdaterar och döper till 599 XX Evolution. Den högvarviga V12-motorn får vid 9 000 varv i minuten 20 fler hästkrafter än förut, vilket betyder att sammanlagt 750 hästar och 700 newtonmeter numer ryms under motorhuven. Detta samtidigt som 599XX Evolution bantats med 35 kilo. 

 Aerodynamiken har setts över med en ny rörlig vinge. En datorenhet ser till att den rör sig för att hitta bästa downforce, vilket vid 200 kilometer i timmen motsvarar 330 kilos tryck med öppna klaffar och 440 kilo med klaffarna i stängt läge. Frontsplittern har gjorts om och den nya diffusern har blivit större.

 Utväxlingen har även den modifierats för att ge bättre acceleration, vilket gör sitt till för att sänka varvtiderna på snabba tekniska banor. Nya 599XX Evolution varvar Fiorano-banan på en minut och femton sekunder, lovar Ferrari.