Foto: Copyright:Dirk Bader

Ferrari återkallar alla LaFerrari

I vad man kallar för en servicekampanj ska alla sålda exemplar av Ferrari LaFerrari åtgärdas på verkstad för att uppgradera bränsletanken.

I holländsk motormedia i går rapporterades det om att Ferraris vassaste supersportbil, 963-hästarshybriden LaFerrari, återkallas på grund av brandrisk till följd av en felaktig ytbeläggning på bränsletankarna.

I dag skriver brittisk media, baserat på information från Ferrari, att det inte rör sig om en återkallelse utan en servicekampanj för att uppgradera bränsletankarna på alla sålda exemplar av superhybriden. Ferrari passade då på att meddela att arbetet tar cirka åtta timmar och att det kan klämmas in i bilens normala serviceintervall.

Uppgraderingen kostar ägarna ingenting utan ingår i bilens kostnadsfria, sjuåriga serviceprogram.

LaFerrari är Ferraris svar på Porsche 918 Spyder och McLaren P1. Den har två elmotorer samt en V12-motor som tillsammans levererar 963 hästkrafter. Det räcker till 0-100-sprinter på under tre sekunder och toppfart på över 350 km/h.

Ett exemplar kostade från cirka 10,5 miljoner kronor. Notera imperfektformen på verbet i föregående mening. Just det, alla 499 exemplar är redan sålda.