100422-ferrari-6-nya Foto: 2009 © Ferrari S.p.A.

Ferrari avslöjar sex nya modeller

När Fiat presenterar sin affärsplan för de närmaste åren ingår den stegrande hästen från Maranello. Det innebär att en hel del godsaker avslöjas, inte mindre än sex nya Ferrari-modeller ska lanseras innan 2013, bland annat Enzos efterträdare.

 Fiat har precis presenterat sin nya affärsplan och de mest intressanta godbitarna hittas hos Fiats sportbilsmärke Ferrari. Av den nya informationen framgår att sex nya Ferrari-modeller ska lanseras under de närmaste tre åren. Det handlar om nya versioner av 458 Italia, Ferraris första hybrid och inte minst en efterträdare till Enzo.

Först ut blir den taklösa versionen av 458 Italia – 458 Spider – som ska lanseras nästa år. Modellen bekräftades redan kort efter att den täckta versionen presenterades i höstas. Men den största nyheten under 2011 blir med all säkerhet en ny generation av Ferraris största vagn 612 Scaglietti, som dessutom kommer att lanseras med ett hybridalternativ – Ferraris första någonsin. Uppföljaren till 612 har fått det interna kodnamnet F151 men det är ännu oklart vad det slutliga namnet blir.

År 2012 kommer den hett efterlängtade ersättaren till Ferrari Enzo. Enligt tidigare uppgifter har projektet fått det interna namnet F70 och det ska enligt uppgift baseras i stor utsträckning på erfarenheterna från FXX-projektet. Enzo-efterträdaren väntas också bli den första modellen med så kallad aktiv aerodynamik som styr luftflödet runt och genom bilen.

Samma år kommer även en ersättare till 599 GTB Fiorano. Om denna är inte mycket känt. Därför vandrar vi raskt vidare till 2013 då California ska få sig till dels ett rejält ansiktslyft. Den kommer då att lägga sig till med ett M efter modellnamnet. Sist ut i gänget är en hårdknackad version av 458, förmodligen med tilläggsnamnet Scuderia.

Läs mer