Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110205-ferrari ff bilder110205-ferrari ff bilder110205-ferrari ff bilder
110205-ferrari ff bilder

Ferrari bjuder på mer FF

Ferrari är generösa. Två veckor efter onlinevisningen av nya ”familjebilen” FF ger de oss nu ytterligare fem bilder – denna gång när den är i rörelse.

På folkets begäran släpper Ferrari nu, som de själva kallar det, en uppsättning dynamiska bilder på sin fyrhjulsdrivna och fyrsitsiga bil FF.

Bilderna föreställer en prototyp samt en färdigutvecklad bil som sladdar runt i den norrländska snön i skogarna kring Arjeplog.

Den 4,91 långa FF är Ferraris första fyrhjulsdrivna bil någonsin. Men det var knappast det som chockade världen när de första bilderna publicerades för drygt två veckor sedan. I stället var det karossformen som blev den stora snackisen. Ferrari har gjort vad man skulle kunna kalla en halvkombi, eller om man så vill, kombicoupé. Den engelska termen Shooting Brake kanske är än mer träffande.

Karossformen tillåter fyra åkande i bilen samtidigt som 450 liter bagage kan hänga med. Det är siffror som inte är möjligt i någon annan Ferrari.

Självklart så kan de fyra åkande med tillhörande bagage åka snabbt, det är ju en Ferrari vi snackar om. Framtill sitter en V12-maskin på 6,3 liter som ger 660 hästkrafter och 683 newtonmeter. Det räcker till för att skicka iväg bilen från stillastående till 100 km/h på 3,7 sekunder och ge den en toppfart på 335 km/h.

Nu när du har haft två veckor på dig att smälta ner intrycken som Ferrari FF gett, har du förlikat dig med formerna? Eller känner du att Ferrari med FF är på väg att lansera en bil som om 20 år räknas in till bilhistoriens stolpskott? Dela med dig av dina intryck med en kommentar nedan.

Läs mer om Ferrari FF via länkarna nedan. Där finns även en film där du kan se bilen i rörelse på riktigt.

Läs mer