LaFerrari

Ferrari bygger svindyr och lätt specialversion av LaFerrari

499 exemplar, fler än så skulle det inte bli av LaFerrari. Men nu berättar Ferrari att man ämnar bygga ytterligare tio exemplar som blir mycket lättare, snabbare, snyggare och – dyrare.

Ferraris hett efterlängtade ”Enzo-efterträdare” gjorde entré på Genèvesalongen för ett par månader sedan. LaFerrari, som den heter, är en V12-best med två elmotorer som totalt bjuder föraren på 963 hästkrafter. Det räcker långt i en bil som väger in på endast 1 255 kilo. Exempelvis avverkas 0-100 km/h på under tre sekunder och 0-300 km/h på 15,0 sekunder.

499 exemplar av LaFerrari ska byggas, alla är redan sålda. Intresset för bilen var gigantiskt och många spekulanter blev utan. Nu får de en ny chans då Ferraris designchef Flavio Manzoni berättar för Autocar att de tänker bygga tio bilar extra. Dessa tio ska dessutom vara betydligt råare än LaFerrari redan är.

Först och främst ska vikten vara extremt mycket lägre – omkring 1 000 kilo, en sänkning med ett kvarts ton. Men den ska också skilja sig rent utseendemässigt. Enligt Flavio Manzoni fanns det ett designförslag vid ritandet av LaFerrari som visade en extra vacker bil, en bil som Ferrari valde att spara till något alldeles speciellt i framtiden.

Låter det bra? Onekligen. Men det finns så klart en baksida och som så många gånger förr är det prislappen. Den uppskattas hamna mellan 45 och 75 miljoner kronor. Makalöst mycket pengar och betydligt mer än de knappa 11 miljoner kronor som LaFerrari i standardutförande kostar. Men visst, de tio specialexemplaren lär gå åt som smör i solsken ändå, det vet Ferrari.

En Ferrari för betydligt lägre prislapp hittar du här.