Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080530-california-tak
080530-california-tak
080530-california-tak
080530-california-tak

Ferrari California visar taket

Ferrari drog av täcket från den nya GT-vagnen California för ett par veckor sedan. Men först nu får vi se Ferraris första plåtcabriolet med taket uppe. Och det ser riktigt bra ut.

För ett par veckor sedan presenterades Ferrari California. Den nya bilen presenterades som en coupé-cabriolet med fällbart plåttak, trots det fick vi inte se hur bilen såg ut med taket uppe. De första bilderna visade California endast som en renodlad cabriolet. Först nu får vi se hur California kommer att se ut när regnet öser ned. Ni som fruktade att de vackra formerna skulle förstöras med en krum takkonstruktion kan härmed andas ut – California ser minst lika bra ut även när taket inte är nerpackat i bakluckan. När taket är nedfällt är California en snygg cabriolet, och när taket är uppfällt blir den en minst lika snygg coupé. 

Man skulle kunna säga att det fällbara plåttaket stämmer överens med bilen i övrigt. Det är en snabb konstruktion Ferrari har utrustat den snabba California med. Det tar endast 14 sekunder för taket att färdas från backluckan till att täcka sittbrunnen. Lika snabbt går den motsatta färden. Bagageutrymmet som rymmer 360 liter minskas till 260 liter när taket är nedfällt. Men det är inte bara bättre utrymme för golfbagen som talar för att taket ska vara uppfällt. Aerodynamiken förbättras såväl som vridstyvheten när taket är på.

I samband med att taket avtäcks passar Ferrari även på att släppa lite fakta om bilen, vilket de var mycket snåla med när California offentliggjordes. Nu vet vi att bilen är 4 560 millimeter lång, 1 900 millimeter bred och att axelavståndet mäter 2 700 millimeter. Vi vet också att den avancerade aerodynamiken genererar ett marktryck på 70 kilo när farten är 200 km/h. Det rapporteras även att Ferrari-presidenten Luca di Montezemolo ska ha fått testköra California på banan i Fiorano. Han ska ha varit utomordentligt nöjd med arbetet som Ferraris ingenjörer lagt ned på bilen.

Den ”fysiska” debuten sker inte förrän i oktober på bilsalongen i Paris. Fram till dess lär Ferrari släppa ifrån sig enstaka specifikationer om bilen lite då och då för att hålla spänningen uppe inför premiären.

Läs mer