Ferrari censurerat i Kina

Den kinesiska censuren har nu nått nya höjder. Det senaste ordet det stora landet i öst censurerar på sökmotorer och i sociala medier på Internet är ”Ferrari”.

I går kraschade en Ferrari 458 Italia så illa (se bild ovan) i Peking att den manlige föraren dog och hans två kvinnliga passagerare skadades mycket allvarligt. I Ferrarin fanns alltså tre åkandes i en bil gjord för två.

 I samma veva har det visat att de kinesiska myndigheterna nu har censurerat ordet ”Ferrari” på Internet så att det kinesiska folket inte ska kunna söka efter olyckan på sökmotorer och i sociala medier.

 Anledningen till censuren sägs bero på föraren som omkom i olyckan. Inte för att han olovligt hade en passagerare för mycket, utan för att föraren enligt vissa kinesiska källor ska ha varit oäkta son till Jia Qinglin som är en högt uppsatt medlem i det kinesiska kommunistpartiet.

 Mer trovärdigare källor säger att censuren beror på att en son till en högt uppsatt statlig tjänsteman i kommunistpartiet inte ska ha så mycket pengar att han har råd med en ny Ferrari. Något som går stick i stäv med det kinesiska styrets ideologi.