Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Edo Competition Ferrari Enzo
Edo Competition Ferrari Enzo
Edo Competition Ferrari Enzo
Edo Competition Ferrari Enzo

Ferrari Enzo rätt ner i Atlanten

En av deltagarna i tävlingen Targa Newfoundland i Kanada kunde nog inte ens i sin vildaste fantasi tänka sig hur dagen skulle sluta. Han slutade helt enkelt i plurret – med sin vråldyra Edo Competition Ferrari Enzo.

Det är inte första gången som en Ferrari Enzo kraschas eller åker av vägen på något sätt (och förmodligen inte heller den sista), men det blir alltid lika stor uppståndelse kring incidenterna. Tro sjutton det, den exklusiva och svindyra supersportbilen är ju en drömbil för många (som kanske gottar sig åt förstörelsen?).

 Nu har det alltså hänt igen. Det var i torsdags under den 220 mil långa tävlingen Targa Newfoundland på just Newfoundland i Kanada som ägaren Zahir Rana gjorde en vänstersväng i sin Edo Competition-trimmade Ferrari Enzo. Vägen, som går längs med atlantkusten och som var lite grusig vid tillfället, fungerade inte i kombination med 850 hästkrafter på bakhjulen. Zahir Rana tappade kontrollen över sin bil och åkte rätt ner i vattnet. Synd på en bil som är värderad till tio miljoner kronor, speciellt då den är specialtrimmad av tyska Edo Competition, en firma som specialiserat sig på att bland annat trimma de dyraste Ferrari- och Lamborghini-modellerna samt även Koenigsegg.

 Zahir Ranas Enzo, som gör 0-96 km/h på 2,8 sekunder, såg ut att klara avåkningen väl. Men interiört och mekaniskt lär Atlantens saltvatten sätta sin spår. Se avåkningen på filmen nedan där vi också får höra Zahir Rana som inte verkar alltför nedslagen av incidenten.

 Den förmodligen mest kända kraschen med en Enzo står svensken Stefan ”Tjock-Steffe” Eriksson för då han i Kalifornien i väldigt hög fart totalförstörde bilen som visade sig vara stulen. För det fick han ett par års fängelse.

Kan du inte få nog av den våta drömmen Ferrari Enzo kan vi tipsa dig om bildgalleriet nedan där du kan frossa i supersportbilen från alla möjliga vinklar.

https://youtu.be/qaMkT1Dk6xQ?width=575&height=353