Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ferrari F12 TRSFerrari F12 TRSFerrari F12 TRS
Ferrari F12 TRS

Ferrari F12 TRS – drömbil för alla utom en

Då och då gör Ferrari bilar på kunders begäran. Nu har de visat upp F12 Berlinetta-baserade F12 TRS, en speedster-liknande skönhet med 740 hästar under den transparenta huven.

En förmodat förmögen person har gjort en specialbeställning hos Ferrari. Resultatet blev F12 TRS som för några dagar sedan visades upp under Ferrari Cavalcade på Sicilien.

Ferrari F12 TRS är baserad på F12 Berlinetta

 (eller F12berlinetta som Ferrari vill att man skriver) vilket betyder en väldigt potent grund. V12-motor på 6,3 liter som är monterad strax bakom framaxeln. Den ger 740 hästkrafter och 690 newtonmeter. Trots avkapat tak är prestandan densamma som hos donatorbilen, det vill säga 0-100 km/h på 3,1 sekunder och 0-200 km/h på 8,5 sekunder. Toppfarten ligger norr om 340 km/h.Bilen har alltså skapats efter kundens önskemål och är ritad av Ferraris designchef Flavio Manzoni. Linjerna är lika F12 Berlinettas men skiljer sig ändå. Fronten har gjorts om, så även huven (med transparent del för att motorn ska synas) och de karaktäristiska veckan längs dörrsidorna har fått helt egen design. Även bakpartiet är omgjort till stora delar. Vindrutan har gjorts om och via de svarta A-stolparna och avsmalnande sidorutor sveper den hela vägen bak till ”speedster-pucklarna” bakom nackstöden.Interiören har bantas, exempelvis har knapparna för luftkonditioneringen blivit mindre samtidigt som handskfacket, ventilationsutblåsen i mitten, knapparna för elhissarna och mycket annat har försvunnit helt. Mattsvart kolfiber, Alcanta och läder pryder det mesta av insidan. Dock inte dörrsidorna och kardantunneln som är lackerad i samma röda färg som finns på utsidan.Enligt icke bekräftade uppgifter kostade Ferrari F12 TRS kunden motsvarande 28,2 miljoner kronor.Ferrari har i nuläget endast skickat ut en endaste bild på bilen, en dålig bild dessutom. Som tur är finns det en (dålig) film på den också.

https://youtu.be/IOT3L6U9fV4