Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ferrari F150
Ferrari F150
Ferrari F150
Ferrari F150

Ferrari F150 – Enzo-efterträdaren – första bilderna!

Alla pojkars våta dröm, Ferrari Enzo, är på väg att få en arvtagare. Här är de första officiella bilderna på supersportbilen som kan komma att heta F150.

Mytomspunna Ferrari Enzo tillverkades endast i 400 exemplar och det är nästan ett årtionde sedan Maranellos supersportbil nummer ett gick ur produktion.

 Under många år har det varit snack om en efterträdare men det är först på senare tid som Ferrari har börjat prata mer öppet om den. Från början var det tänkt att den skulle presenteras på bilsalongen i Paris i höstas men på grund av full rulle i Maranello-fabriken gick planerna i stöpet. Men nu närmar sig en lansering av Enzo-efterträdaren, bilen som i projektstadiet går under namnet F150. Om den modellbeteckningen kvarstår återstår att se då Ford lär ha ett och annat att säga om saken. För knappt två år sedan stämde Ford Ferrari för att deras Formel 1-bil hette F150. Om inte F150 är aktuellt kan F70 vara ett alternativ.

 I dag har det släppts tre officiella bilder på Enzo-efterträdaren, bilder som du kan se nedan. Tyvärr handlar det om dunkla bilder som visar bilen framifrån och bakifrån. Men man får ändå relativt bra grepp om bilen ser ut i sin helhet.

 Ferraris designchef Flavio Manzoni har tidigare sagt att Ferrari F150 ska vara det närmaste man kan komma en Formel 1-bil. Snacka om att lägga ribban högt. Vi har alltså en bil med fantastisk prestanda att se fram emot.

 En F1-inspirerad detalj vi ser på bilderna är det lågt, centralt placerade ”dimljuset” baktill. Om detta nu har samma funktion som på F1-bilarna och på Ferrari F12 Berlinetta låter vi vara osagt eftersom det ser annorlunda ut på F150. För inte kan det vara ändröret, väl!?

 Motorn i Ferrari F150 är, precis som i Enzo, en V12. Dock med en klar skillnad. V12-maskinen är hopparad med två elmotorer. Systemet kallar Ferrari för HY-KERS och används inte enbart för att sänka bränsleförbrukningen utan också för att ge högre effekt vid accelerationer på ungefär samma vis som på Formel 1-bilarna.

 Totalt räknas effekten uppgå till över 800 hästkrafter. Det ska tilläggas att inga siffror är officiellt förmedlade i dagsläget.