Ferrari F620 GT

Ferrari F620 GT avslöjad!

Ferrari hade tänkt sig 29 februari som premiärdatumet då 599 GTB Fioranos efterträdare F620 GT ska visa upp sig för första gången. Så blir det icke eftersom ett par bilder har läckt ut på världens vida webb.

För fyra dagar sedan började Ferrari äntligen lätta på trycket genom att via en YouTube-film berätta att 599 GTB-efterträdaren ska ha sin digitala världspremiär 29 februari. Eller ”den mest kraftfulla Ferrarin någonsin” som de kallar bilen i nuläget.

 Så sent som i går släppte de filmklipp numero due där vi får se bilen sättas ihop av robotar och av den mänskliga handen. Klippet kan du se nedan.

 Men nu har Internet – som så många gånger förr – fråntagit Ferrarin glädjen med utsatt premiärdatum. Detta eftersom två bilder på Ferrari F620 GT, som 599-efterträdaren väntas heta, har läckt ut på nätet i dag.

 På bilderna ser vi att Ferraris nya GT-vagn är starkt besläktad med ”kombimodellen” FF som presenterades och lanserades förra året. Huven, framskärmarna, strålkastarna och grillen är väldigt likt det vi ser på FF. De största skillnaderna fram är luftutsläppet på huven och att frontspoilern är mer aggressivt utformad. Längs med sidorna är det också FF-likt men med den skillnaden att F620 GT har kryddats med fler och mer utmejslade veck. Bilen ser helt klart pampig ut, en riktig glidarvagn men med gott om pulver under huven.

 Motorn under huven blir i stort sett densamma som i FF, det vill säga en 6,3 liter V12:a med 65 grader mellan cylinderbankarna. Dock skiljer sig effekten åt. Medan Ferrari FF har 660 hästkrafter väntas F620 GT få över 700 hästkrafter. För några dagar sedan var budet 710 stycken men det senaste säger att 740 hästkrafter är den korrekta siffran. Det skulle i så fall innebära att Lamborghini Aventador LP 700-4 får se sig slagen effektmässigt.

 En annan skillnad gentemot FF är drivningen. Medan FF driver på alla fyra blir F620 GT bakhjulsdriven. Kraften når dit via en sjustegad dubbelkopplingslåda.

 

Enligt gtspirit.com som kommit över lite specifikationer samt bilden här till höger (som visar en fullskalig trämodell) gör F620 GT 0-100 km/h på 3,0 sekunder och 0-200 km/h på 8,5 sekunder. Toppfarten ligger på över 340 km/h.

 Siffrorna kan jämföras med Lamborghini Aventadors som är tiondelen snabbare från noll till 100 km/h (2,9 sekunder), fyra tiondelar långsammare 0-200 km/h (8,9 sekunder) medan toppfarten ligger på 350 km/h (inofficiellt uppmätt till 370 km/h).

 Det lär med andra ord bli en hård kamp om supersportbilskunderna efter det att orderböckerna för Ferrari F620 GT öppnat upp efter Genèvesalongen om ett par veckor. Dock är det ju två helt olika typer av bilar – en som ser ut, vill vara och är stenhård medan den andra är lite mer av en GT-kärra samtidigt som den lär vara stenhård den också.

https://youtu.be/o3jHaBSCdxY?width=575&height=353