Ferrari F620 GT

Ferrari F620 GT – första titten på Maranellos starkaste någonsin

Ferrari 599 GTB Fiorano ska i år ersättas av en ny modell. F620 GT, som den kanske kommer att heta, blir den starkaste gatlegala bilen som någonsin passerat Ferrari-fabrikens portar. 710 hästkrafter. Här är första filmen.

Det har redan passerat sex år sedan Ferraris flaggskepp i GT-klassen, 599 GTB Fiorano, presenterades och lanserades. Den efterträdde 575M Maranello.

 Men nu är det dags för 599 GTB Fiorano att ersättas och vagnen som tar över har sin världspremiär på Genèvesalongen i mars. Men redan 29 februari, alltså om en dryg vecka, ska vi få ta del av vad som blir Maranellos nya flaggskepp. Det berättar Ferrari i ett filmklipp som de i går lade ut på YouTube. Förutom att visa upp bilen tungt maskerad när den kör runt på Ferraris egen bana Fiorano, alltså samma bil som vi visade spionbilder på i november förra året (se nedan), berättar man att 599-efterträdaren är det kraftfullaste någonsin från Ferrari. Vi får anta att det är en sanning med modifikation då exempelvis FXX och FXX Evoluzione hade 800 respektive 860 hästkrafter. Men dessa båda var inte gatlegala i sina utföranden vilket skulle göra 599-efterträdaren till den kraftfullaste gatlegala Ferrarin någonsin.

 Ingen utanför Ferrari vet egentligen vad som döljer sig under huven, mer än att det är en V12-motor som är längsmonterad precis som på 599 GTB Fiorano. Cylindervolymen är enligt uppgift 6,3 liter och sägs leverera massiva 710 hästkrafter! Kraften når bakhjulen via en sjustegad dubbelkopplingslåda.

 Angående modellbeteckningen får vi säga att det fortfarande är högst ovisst. I höstas påstod vi och flera andra medier att den ska heta F630 GT vilket skulle passa förträffligt med tanke på cylindervolymen. Men det senaste säger att F620 GT är beteckningen som Ferrari tänker använda sig av. Det kan mycket väl också stämma då Ferrari allt mer frångått att modellbeteckningarna ska anpassas efter cylindervolymen. Men å andra sidan är vi inte heller säkra på cylindervolymen.

 Det enda vi vet med säkerhet gällande modellbeteckningen är den interna – F152.

 29 februari har vi förhoppningsvis alla svar. Hur den ser ut, hur snabb och stark den är och mycket annat som är gott att veta.

Du kanske undrar vem det är som sitter bakom ratten? Det är Fernando Alonso och Felipe Massa – Formel 1-förarna alltså.

https://youtu.be/-19UWF2v7dQ?width=575&height=353