Ferrari vansinnesfärd

Ferrari-förare riskerar fängelse efter filmad färd

”Ville visa skönheten i att köra Ferrari.” Den japanske läkaren filmade vansinnesfärden i sin 458 Italia och la upp filmen på Youtube. Nu åtalats han för grova trafikförseelser.

Den 50-årige läkaren står åtalad för att har kört i 124 kilometer i timmen på en 40-sträcka i Okawa i Fukuoka den 24 april förra året. Polisen uppmärksammades av arga Youtube-användare som reagerat på de höga hastigheterna i vilka föraren tar sig an Fukuokas vägar med omnejd. 

 Skälet han uppgav för polisen var att han ”ville få folk att förstå skönheten med en Ferrari”, rapporterar BBC. Den japanska polisen blev inte lika imponerade som mannen verkar ha hoppats. 

 Genom att studera videon kom de fram till vilken hastighet läkaren kört genom att mäta avståndet jämfört med hur lång tid det tog att köra. En talesman för polisen berättade för nyhetsbyrån AFP att man kunnat identifiera föraren genom hans egna fotomaterial. 

 Om han fälls för brottet väntar böter på upp emot 8 300 kronor, men även fängelse finns i straffskalan och då riskerar mannen upp till ett halvår i fängelse.

https://youtu.be/oot0pyN-SnA?width=575&height=353