Ferrari FXX K kostar över 20 mille – alla redan sålda

Endast 32 Ferrari FXX K ska byggas och var och en kostar drygt 20 miljoner kronor. Det har inte hindrat köparna från att slå till, alla är nämligen redan sålda.

Du kanske gick igång på alla cylindrar i går när du läste om Ferraris vassaste bil någonsin – FXX K. En best med V12-motor och två elmotorer som klämmer ur sig hela 1 050 hästkrafter och 860 newtonmeter. Utan att känna till några prestandasiffror kan vi lätt slå fast att 0-100 km/h går på under tre sekunder och 0-300 km/h på under 15 sekunder. Den bör nämligen vara snabbare än grundbilen LaFerrari som har 963 hästkrafter och 800 newtonmeter.

Du kanske gick igång så pass mycket att du tänkte slänga dig på telefonen, ringa Maranello och säga till de rödklädda italienarna att hålla en bil åt dig. För sent! När FXX K nu har visats vid Yas Marina i Abu Dhabi har det meddelats att de 32 exemplaren (inte 50 som det ryktades om) redan är sålda. Det är som vanligt lönlöst att läsa om nya, super-Ferraris i begränsade upplagor, vi vanliga dödliga får aldrig en chans att få tag på ett exemplar.

De 32 förhoppningsvis glada köparna har var och en fått punga ut med 2,2 miljoner euro. Det motsvarar 20,4 miljoner kronor. Det är mycket pengar det, speciellt då ljuddämpare inte ingår i priset. För mindre pengar får du en Koenigsegg Agera R eller en Bugatti Veyron Super Sport. Eller två LaFerrari, bilen som ligger till grund för FXX K och som inte är så himlans mycket mesigare.