Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Den nya suven kommerDen nya suven kommerDen nya suven kommer
Den nya suven kommer

Ferrari GTC4Lusso T officiell – V8 och bakhjulsdrift

Tycker du att åtta är en finare siffra än tolv? Då ska du helt klart sikta in dig på Ferrari GTC4Lusso eftersom den har en turbomatad V8 i stället för vanliga GTC4Lussos V12-maskin på 6,3 liter.

Till Parissalongen nästa vecka tar Ferrari med sig FF-efterträdaren GTC4Lusso med tilläggsbeteckningen T. Precis som man kan misstänka symboliserar bokstaven att det är en turbomatad variant som ska visas upp. Det är dock inte tolvan i vanliga GTC4Lusso som har fått överladdning, i stället är det en 3,9 liter stor V8 som försetts med turboaggregat. Maskinen levererar 610 hästkrafter och 760 newtonmeter. Det är lägre effekt än de 690 hästkrafter som V12:an mäktar med men i gengäld är vridet vassare än tolvans 697 newtonmeter.

GTC4Lusso T:s dimensioner är desamma som på en T-lös GTC4Lusso, däremot är vikten lägre. Torrvikten ligger på 1 740 i stället 1 790 kilo och viktfördelningen har förskjutits bak en aning till att vara 46 procent fram och 54 procent bak (V12-varianten har fördelningen 47/53).

Viktbantningen till trots är 0-100-prestandan inte riktigt lika vass, det kan även förklaras av att GTC4Lusso endast driver på bakhjulen medan storebrorsan gör det på alla fyra. 0-100 km/h går på 3,5 sekunder, en tiondel långsammare än för vanliga GTC4Lusso. Toppfarten anges till över 320 km/h.

En märkbar fördel med T-varianten av GTC4Lusso är förbrukningen. Den anges till 1,16 liter per mil, det vill säga nästa fyra deciliter snålare än sin V12-brorsa som kräver 1,54 liter per mil. Därmed blir koldioxidutsläppet också betydligt lägre – 265 gram per kilometer.

Vad denna fyrsitsiga och fyrhjulsstyrda Ferrari-modell kommer att gå loss på återstår att se. Men att den kommer att kosta mindre än de knappa 2,7 miljoner kronor som Linus var och körde nyligen kan vi nästan säkert slå fast.