Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ferrari F150
Ferrari F150
Ferrari F150
Ferrari F150

Ferrari har släppt ny bild på F150

Ferrari F150, arvtagaren till Enzo, närmar sig med stormsteg. Med stundande världspremiär på tisdag nästa vecka bjuder nu Ferrari på ytterligare en bild på supersportbilen.

En ny supersportbil i Enzo-kaliber är på väg att lämna Maranello för att transporteras till bilsalongen i Genève där den har världspremiär på tisdag 5 mars. För att få oss extra taggade har Ferrari i kväll släppt en ny bild (se ovan) som ser ut att visa den centrala biten av baken, strax ovanför ”ändröret/dimbakljuset”. Bilden är hårt komprimerad och med tanke på letterbox-formatet känns den som en skärmdump från en kommande promotionfilm.

 I det oerhört korta pressmeddelandet tillhörande bilden på F150 (Ferraris interna beteckning på bilen) bekräftar Ferrari att premiären är förlagd till Genève den 5 mars. De bekräftar också att F150 ska tillverkas begränsad upplaga, 499 stycken enligt vad vi har hört. På sin Facebook-sida skriver de också att mycket teknik överförs från racing till produktion.

 Sedan tidigare vet vi att F150 får en V12-motor på 800 hästkrafter som tillsammans med elmotorer pumpas upp till 950 hästkrafter i vad Ferrari kallar HY-KERS, ett system som liknar det Formel 1-bilarna har. Förutom sänkt förbrukning är det också till för att ge extra kraft vid accelerationer.

 Förutom låg vikt på 1280 kilo ska F150 bjuda på ett motorljud som går utanpå det mesta. Ferrari sägs ha jobbat hårt för att få den att låta som en Formel 1-bil.

 De prestandauppgifter som läckt ut tidigare, dock obekräftade, säger att Ferrari F150 ska toppa 370 km/h. Accelerationen 0-100 km/h sägs gå på 3,0 sekunder och 0-200 km/h på 7,0 sekunder. Runt Nürburgring ska det ta mindre än sju minuter. Stämmer det så är det en imponerande supersportbil vi har att vänta och något som McLaren P1 förmodligen kommer ha svårt att slå.

 Priset för denna exklusiva Ferrari uppges ligga på lite drygt tio miljoner kronor.

 Vill du ha mer kött på benen så här dagarna innan världspremiären hänvisar vi dig till att klicka på länkarna under ”Relaterade artiklar” nedan. Tidigare släppta bilder ser du i övre bildgalleriet nedan medan ett par veckor gamla spionbilder återfinns i det nedre.