Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080530-ugur-sahin-passionata
080530-ugur-sahin-passionata
080530-ugur-sahin-passionata
080530-ugur-sahin-passionata

Ferrari kryddad med turkisk peppar

Den turkiske designern Ugur Sahin tycker mycket om Ferrari 599 GTB Fiorano. Men han är inte helt nöjd med dess kaross. Därför har han ritat och konstruerat en egen. Om du vill så bygger han en till dig också.

Den turkiske designern Ugur Sahin och hans desinghus Ugur Sahin Design (USD) är kända för att utgå från vackra bilar från de stora tillverkarna och sedan göra dem ännu vackrare. Ett bra exempel är hans Corvette Z03 concept. Med en Corvette Z06 som grund tog Ugur Sahin fram ritstiftet (eller datorn) och slipade till karosslinjerna så att de såg ut som han ville ha dem. Nu har han gjort samma sak med en Ferrari 599 GTB Fiorano. Oftast kan man tycka att det inte borde vara tillåtet att ändra på de vackra Ferrari-formerna, men frågan är om inte Ugur Sahin kan undantas från den regeln. Hans USD GT-S Passionata concept låter verkligen inte skämmas för sig.

Visst kan grundformerna från 599 GTB anas under de vackra linjerna, även om bilarna inte delar en enda karossbit. GT-S Passionata concept behåller 599 GTB:s Gran Turismo-proportioner samtidigt som de böljande och organiska kurvorna lurar ögat att tro att bilen är mindre än vad den är. Fronten ser nästan lite insektslik ut med de plirande strålkastarna och den bulliga motorhuven med det stora luftintaget. Att använda en Ferrari 599 GTB som bas innebär en V12-motor på 612 hästkrafter och all övrig mekanik från Ferrari. Allting som inte har med karossen att göra har Ugur Sahin låtit vara som det är.

Även om GT-S Passionata concept än så länge bara är ett datoranimerat koncept har Ugur Sahin som målsättning att löpa hela linan ut. Om rätt kund, det vill säga den som kan betala, frågar så kan ”tillverkning ordnas”, som det står i pressmeddelandet. Ett krav är dock att kunden kan tillhandahålla en Ferrari 599 GTB som kan offras för ombyggnaden.