Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ferrari planerar fyrsitsig California – Enzo II på gång – suv är det inte

Ferraris modellprogram expanderar ständigt och flera nya modeller och varianter är på gång. Men någon suv kommer det aldrig att bli. Däremot en rymligare California – och en ny superbil så klart.

Tyska Auto Motor und Sport har haft en liten pratstund med Ferrari-bossen Luca di Montezemolo om hur den italienska biltillverkarens framtid ser ut.

 Montezemolo klargjorde att Ferrari fortsatt ska vara en renodlad sportbilstillverkare och därför är det uteslutet att man skulle ta fram en suv eller en stor sedan. Dessa båda biltyper passar inte in i Ferraris varumärke och den känsla det vill förmedla. Tvådörrarscoupéer ska det vara.

 – Du måste veta om du vill laga pasta eller fisk, säger han metaforiskt.

 I stället har syskonmärket Maserati fått i uppdrag att stå för lyxsedaner och suvar. Förstnämnda har de redan i Quattroporte medan suven ligger lite längre fram i tiden i form av Kubang.

 Under många år har det snackats mycket om en ny instegsmodell från Ferrari, en bil som ofta benämnts Dino och som har kopplats ihop med en sexcylindrig maskin. Detta snack har varit just bara snack. Så här säger Luca di Montezemolo om saken:

 – En liten och billig Ferrari är ingen Ferrari – därmed basta!

 Vad som däremot är aktuellt hos Ferrari är fler modellvarianter av bästsäljande California som är och kommer att förbli märkets instegsmodell. Luca di Montezemolo nämner att en fyrsitsig California-variant finns i planerna.

 När Ferrari Enzo-efterträdaren kom på tal svarade Ferrari-chefen att den introduceras nästa månad. Vi kan alltså se fram emot Ferraris nya supertoppmodell F150 (maskerad på bilden ovan) redan i februari.

 Notera att modellbeteckningen F150 är Ferraris interna modellbeteckning och att den officiellt utanför Ferraris väggar kan komma att heta något annat med tanke på Ford och deras pickup F-150.

Nu när du går i väntans tider kan du stilla dina nerver med att läsa vår provkörning av Ferraris kraftfullaste bil någonsin, nämligen F12 Berlinetta.