Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Ferrari

Ferrari Purosangue slutsåld två år framåt

Nu går det inte att beställa en suv från Ferrari längre. Den länge beryktade suven Purosangue visades i september och nu är produktionen slutsåld för två år framåt.

Det pratades länge om att Ferrari skulle ta steget och bli som alla andra, det vill säga en sportbilstillverkare som också gör suvar. Och till slut kom den, i september premiärvisades Ferrari Purosangue och Teknikens Värld var förstås där. Men vi hann inte beställa någon, och nu är det för sent. Ferrari låter nu meddela att produktionsvolymerna för de närmaste två åren är fulltecknade.

Ferrari Purosangue kostar över fyra miljoner kronor, men har du inte beställt än så är det kört.Ferrari Purosangue kostar över fyra miljoner kronor, men har du inte beställt än så är det kört.Ferrari Purosangue kostar över fyra miljoner kronor, men har du inte beställt än så är det kört.
Ferrari Purosangue kostar över fyra miljoner kronor, men har du inte beställt än så är det kört. Foto: Ferrari

Varför bygger de inte bara fler? Ferrari begränsar all sin produktion för att behålla en viss exklusivitet i märket, och för att man inte ska riskera att uppfattas som ett suvmärke vill man hålla Purosangue-försäljningen till endast 20 procent av den totala volymen, vilket innebär att de bygger upp till 3 000 exemplar av suven.

LÄS MER: Ferrari bygger ut – för att få in hybrider och elbilar 

Ferrari Purosangue kostar en bit över fyra miljoner kronor, men det är inte det enda hindret man måste överkomma för att få tag i ett exemplar. Ferrari har som princip att prioritera tidigare kunder, det vill säga de som redan har en eller flera bilar från märket. Den strategin uppmärksammades nyligen när nederländske Marcel Wulms blev av med sitt köpekontrakt, efter påskrivet avtal och avlagd handpenning, eftersom Ferrari kände sig tvungna att prioritera en för dem känd kund. Marcel Wulms har nu stämt Ferrari.