Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Nej, din bil har inte aktiv fjädring!
2 AV 2
Foto: Ferrari

Ferrari Roma Spider officiell – lika snabb som coupén

En cabriolet med V8, dubbelturbo och nackvärmare – det är inte varje dag världen får en ny sådan. Men nu kommer nya Ferrari Roma Spider för att ersätta gamla Portofino M.

Ferrari har kapat taket på sin gran turismo-modell Roma som kan beskrivas som den mest folkliga Ferrari-modellen, riktad mot de som vill köra långt ibland och njuta av livet snarare än sätta bantider på trackdays.

Den kallas förstås Roma Spider och blir den första Ferrarin med fällbart tygtak sedan F430 Spider togs ur produktion 2010. Senast tygtak kombinerades med frontmotor var så länge sedan som 1969 på 365 GTS4.

1 AV 2
Foto: Ferrari
2 AV 2
Foto: Ferrari

Den som vill åka taklöst behöver inte göra avkall på prestandan, Roma Spider är precis lika stark och snabb som Roma med fast plåttak. V8-motorn med dubbelturbo ger 620 hästkrafter och 760 newtonmeter och 0–100 km/h går på 3,4 sekunder. Toppfarten anges till ”över 320 km/h”, precis som för Roma.

Roma Spider är trots allt lite tyngre än coupén. 84 kg extra har tillkommit i form av takets fällningsmekanism, vindavvisaren och nackstöden i baksätet.

Det tar 13,5 sekunder för taket att fällas och det kan göras i hastigheter upp till 60 km/h. Med taket nere kan man fälla fram vindavvisaren över baksätet och det är en alldeles ny konstruktion som fälls fram automatiskt genom ett knapptryck. Man behöver alltså inte stanna, kliva ur och fälla ut något sladdrigt vindskydd som på många andra cabrioleter.

När försäljningen drar igång och hur mycket mer än Roma den kommer att kosta är ännu inte meddelat.