Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Pininfarina Sergio Concept
Pininfarina Sergio Concept
Pininfarina Sergio Concept
Pininfarina Sergio Concept

Ferrari ska bygga Pininfarina Sergio Speedster

Den kanske mest uppseendeväckande konceptbilen på förra årets Genèvesalong ska sättas i produktion.

Pininfarina Sergio byggdes som en hyllning till karosserifirmas grundare med samma namn som gick bort 2012. I våras rapporterade vi att Pininfarinas vd Silvio Angori såg över möjligheterna att bygga en begränsad upplaga av Sergio.

Nu har Ferrari bekräftat att sex exemplar av den linjesköna supersportbilen, som under den Pininfarina-designade karossen är en 458 Italia, ska byggas. Men innan du hör av dig till Ferrari för att lägga en beställning kan det vara bra att veta att samtliga exemplar redan är sålda till Ferraris mest trogna kunder.

Det exakta priset är inte offentliggjort men vid Silvio Angoris uttalande i våras nämnde han att en produktionsversion av Sergio skulle kunna kosta ungefär tre miljoner euro, cirka 28 miljoner kronor. Hur kan den kosta så mycket mer än de 2 miljoner kronor bilen den bygger på? Jo, Pininfarina vill nämligen ha 23 miljoner för karossen.

Vid leverans, som väntas ske under kommande år till kunder i Europa, USA och Asien, kommer troligen Sergio ha utrustats med en vindruta så köparna inte behöver ha en hjälm på huvudet. Kör man en Sergio vill man så klart synas.