Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080229-ferrari-italien-os
080229-ferrari-italien-os
080229-ferrari-italien-os
080229-ferrari-italien-os

Ferrari ska ge Italien guld i OS

För att öka guldchanserna inför sommar-OS i Peking tar den italienska olympiska kommittén hjälp av bilindustrin. Ferrari ska bidra med sitt kunnande vid utvecklingen av bland annat kanoter, segelbåtar och cyklar.

Genom sina många och framgångsrika år med tävlande i Formel 1 har Ferrari blivit ganska duktiga på det där med fordonsutveckling. Den italienska olympiska kommittén är inte dummare än att den ser till att utnyttja alla resurser som finns inom landet. Därför gör man nu gemensam sak med Ferrari för att utveckla redskap och åkdon inför OS i Peking. Samarbetet sträcker sig även över vinterspelen i Vancouver 2010.

Det är framförallt Ferraris kunnande inom aerodynamik som ska hjälpa de italienska idrottsutövarna. Alla italienska lag kommer att ha full tillgång till Ferraris vindtunnel. I Ferraris testlokaler kommer lagen att kunna utveckla sina kanoter, cyklar, bobslädar eller olika redskap för handikappidrottare. Ferrari ska även bidra med sina kunskaper om lättviktsmaterial, främst kolfiber. Om redskapen kommer att målas i klassiskt Ferrarirött framgår inte, kanske blir de i alla fall märkta med en stegrande häst. Som svensk kan man inte bli annat än avundsjuk på de italienska olympierna. En krocksäker Volvocykel känns inte lika spännande som en frustande Ferrarihoj.