Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Andrea Giovanelli - LaPresse / Ferrari S.p.A. - An

Ferrari SP38 – specialversion inspirerad av F40

Ferrari fortsätter att bygga så kallade one-offs och nu presenterar de modellen SP38 som har detaljer lånade från ikonen F40.

En av Ferraris mest hängivna kunder har i dag fått ta emot nycklarna till sin bil, och det är inte vilken bil som helst utan ett specialbygge som designats av Ferrari Design Centre.

Bilen, som fått modellbeteckningen SP38, är baserad på 488 GTB men har genomgått diverse justeringar för att möta kundens sug för bankörning. Om motorn, dubbelturbo-V8:an på 3,9 liter och 670 hästkrafter, nämner Ferrari ingenting om, så om den är orörd eller inte vet vi inte.

Foto: Andrea Giovanelli - LaPresse / Ferrari S.p.A. - An

Bilen sägs vara inspirerad av ikonen F40 men vid en första anblick kan det verka långsökt. Tittar man på detaljer hittar man däremot likheter, exempelvis den integrerade bakvingen, hönstrappan över motor och bakruta, de centrerade ändrören (dock inte lika centralt placerade som på F40) samt luftintagen på dörrarna som övergår in i bakskärmarna.

Strålkastarna gjordes ovanligt smala för att vara på en Ferrari, och delar av fronten skapades för att påminna om en annan Ferrari-klassiker, nämligen 308 GTB.

Karossen har fått en röd kulör som lagts på i tre lager för extra djup.

F40 har (delvis) stått som förebild när SP38 skapades.

Vill du se bilen live kan du bege dig till Concorso d’Eleganza Villa d’Este vid Como-sjön nu på lördag, för där ska SP38 visas upp för publik för första gången.