Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Ferrari

Ferrari SP51 är en unik roadster

Biltillverkaren i Maranello har fullt upp. Nyligen lanserades Ferrari Purosangue och i dag släpper de nyheten om en unik roadster baserad på supersportbilen Ferrari 812 GTS arkitektur.

Ferrari har ett program som kallas Special Project som tillhör deras mest exklusiva segment, däri finner vi unika bilar som har kommit till världen via en kunds speciella önskemål. Det hela går till så att Ferraris designavdelning, under ledning av Flavio Manzoni, skissar fram ett förslag som utgår från kundens önskemål och på så vis tar man fram en skräddarsydd lösning och en i allra högsta grad unik bil.

I just det här fallet så har arkitekturen från supersportbilen 812 GTS fått stå som grund till det som ni ser här på bilderna. Med andra ord är chassi, drivlina och motor desamma som i 812 GTS. Det är med andra ord en riktigt snabb hårtork för den som vill. Det sitter en 6,5 liters V12 med 800 hästkrafter under den långa huven. Ferrari SP51 lär också toppa runt 340 km/h precis som 812 GTS. Frågan är om man vill köra så fort utan tak.

1 AV 5
Foto: Ferrari
2 AV 5
Foto: Ferrari
3 AV 5
Foto: Ferrari
4 AV 5
Foto: Ferrari
5 AV 5
Foto: Ferrari

SP51 har genomgått noggranna och utförliga tester i både vindtunnel och på vanlig väg för att kunna garantera komforten i kupén. Kolfiber är ett populärt material bland sportbilstillverkarna, Ferrari är inget undantag, och det återfinns både på in- och utsidan av bilen. Något annat som är unikt med SP51 är den röda färgen, Rosso Passionale, som är speciellt framtagen just för den här bilen. Den återfinns även inne i kupén. Samma sak med de blå och vita detaljerna som löper över bilen och även syns på sina ställen inne i kupén, de är inspirerade av en Ferrari 410 S från 1955. 

1 AV 5
Foto: Ferrari
2 AV 5
Foto: Ferrari
3 AV 5
Foto: Ferrari
4 AV 5
Foto: Ferrari
5 AV 5
Foto: Ferrari

Vi kan bara gratulera den lojala Ferrari-kunden, som också är en hängiven samlare sedan tidigare, som har beställt den här bilen.