Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ferrari till Londons Design Museum

Är du en bilfantast och planerar en tripp till London? Då kan denna utställning vara något för dig.

Fordon och finkultur går inte alltid hand i hand men nog händer det att bilar rullas in i sammanhang som inte normalt kopplas till plåt och däckskrik. Nu när Ferrari fyller 70 år väljer Design Museum i London att lyfta fram märkets historia.

Bland föremålen som exponeras finns saker som ritningar, brev, personliga föremål och modeller i såväl trä som lera. Vissa av dem har aldrig visats upp tidigare. Utställningen, vid namn Under the skin, behandlar även märkets historia på tävlingsbanorna.

Skiss från hösten 1945 på Ferraris första bil, 125 S.

Naturligtvis är grundaren Enzo Ferrari i centrum. Han började sin racingkarriär 1919 och tävlade för Alfa Romeo för att 1947 lansera sin egen första bil. Resten är som sagt historia - en historia som du nu alltså kan se mellan den 16 november 2017 och 15 april på Kensington High Street i London. Inträdet till museet är 18 pund för vuxna och nio pund för barn. Rabatter finns för familjer och studenter.

Nu är det inte första gången utställningen visas upp, den har tidigare huserat på Ferraris eget museum i Maranello. Det är inte heller första gången bilar tar plats på London Design Museum. Range Rover Velar hade premiär på museet i våras, en överbefolkad tillställning som Teknikens Värld tog del av.