Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ferrari GTC4Lusso.
Ferrari GTC4Lusso.
Ferrari GTC4Lusso.
Ferrari GTC4Lusso. Foto: Lorenzo Marcinno

Ferrari utvecklar suv – här 2021

Enligt källor till Car Magazine håller Ferrari just nu på att utveckla en suv. Fyrhjulsdrift, självmordsdörrar och V8- eller hybridmotor är några av de finesser som Ferraris första högbygge kommer erbjuda.

Att Ferrari aldrig kommer att bygga en crossover har Sergio Marchionne varit tydlig med. Trots det så rapporterar nu brittiska Car Magazine att det är precis vad som håller på att ske.

Bilens kodnamn ska vara F16X och kommer, om uppgifterna stämmer, att konkurrera med Aston martin DBX och Lamborghini Urus. Bilen ska vara en "högbyggd fyradörrars coupé" med tydliga Ferrari-drag. Den ska även ha bakre självmordsdörrar och sakna traditionella b-stolpar.

Modellen sägs utvecklas tillsammans med efterträdaren till GT4CLusso, vilken planeras lanseras år 2020. Suven ska komma ungefär ett år senare och bygga på en lättviktsplattform i aluminium.

LÄS MER: Provkörning av GTC4Lusso

Det rapporteras inte om några prestandasiffror, men enligt magasinet så ska modellen erbjudas med antingen en V8 eller ett hybridalternativ. Fyrhjulsdrift är standard.

F16X uppges komma kosta över 300 000 euro, motsvarande 2,9 miljoner kronor, och ska öka Ferraris försäljningssiffror till 16 000 bilar per år. Men kom ihåg, vi bör ta det hela med en ganska stor nypa salt – ingenting är ännu bekräftat.