Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Ferrari

Ferrari visar upp mer av suven Purosangue

Ferrari visar upp sin suv Purosangue som ska börja tillverkas senare i år och leveransstart kommer ske under 2023.

Vi har sett spionbilder på Ferraris omtalade suv tidigare, det satt långt inne men till slut så insåg även Ferrari att det kan vara bra med en suv i sitt produktprogram. Purosangue kommer likt Lamborghini Urus vara en sportbil med suv-kostym, det ryktas om att den kommer få samma motor som sitter i Ferrari 296 GTB som vår reporter Linus Pröjtz var och provkörde nyligen. Om så blir fallet kommer Purosangue få en V6:a på 2,9 liter med en hybridlösning som i 296 GTB genererar 830 hästkrafter och 740 newtonmeter i vrid. Om det blir exakt samma siffror som i 296 GTB eller en helt annan lösning på motor och drivlina återstår att se. Vi har ljusat upp bilden lite grann för att få en lite tydligare bild av hur den ser ut.

Foto: Ferrari

En av de största konkurrenterna i det här segmentet kommer ju bli landsbrodern Lamborghini Urus som har funnits på marknaden ett tag nu. Den stånkande tjuren från Sant' Agata Bolognese har ”endast” 650 hästkrafter, men det går ändå undan med runt 305 km/h i toppfart och 0-100 km/h på 3,6 sekunder.

1 AV 2
Foto: Lamborghini
2 AV 2
Foto: Lamborghini

Det finns även en annan konkurrent som kommer ute från de brittiska öarna, Aston Martin DBX707, som med namnet förtäljer att den har 707 hästkrafter. Hela 900 newtonmeter kan den generera i vridmoment. Aston Martin piskar upp Urus med 306 km/h i toppfart och 0-100 km/h på 3,2 sekunder. Det återstår att se vad Ferrari Purosangue kommer prestera när den börjar levereras under 2023.

1 AV 2
Foto: Aston Martin
2 AV 2
Foto: philipprupprecht / Aston Martin