Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101102-ferrari world abu
101102-ferrari world abu
101102-ferrari world abu
101102-ferrari world abu

Ferrari World Abu Dhabi – öppningsdags

Efter att invigningen fått skjutas upp några dagar är det på torsdag äntligen dags för premiär av Ferrari World i Abu Dhabi – ett mekka för Ferrari- och nöjesparkälskare. Värsta åkattraktionen – berg- och dalbanan som toppar 240 km/h på 4,9 sekunder.

Vi har skrivit om den flera gånger tidigare i år – nöjesparken Ferrari World i Förenade Arabemiratens huvudstad Abu Dhabi. Men tidigare artiklar har beskrivit en nöjespark som inte var riktigt redo för ”grand opening”, men nu är det så äntligen dags. Egentligen skulle parken ha öppnats redan i onsdags förra veckan men på grund av ett dödsfall (som inte har med åkattraktionerna att göra) sköts invigningen upp till torsdag denna vecka, det vill säga 4 november.

Nöjesfältet är placerat under ett gigantiskt tak (200 000 kvm) på grund av den olidliga hetta som oftast håller ett fast grepp om Abu Dhabi. Men vissa av åkattraktionerna tar ändå besökare på en tur ut i solen. En av dessa är Formula Rossa som är värstingattraktionen. I denna världens snabbaste berg- och dalbana får man åka i en Formel 1-bil som på räls skjuts iväg till maxfarten 240 km/h på 4,9 sekunder. 0-100 km/h går på två sekunder blankt. Krafterna vid maximal acceleration ligger på 1,7G. Banan är 2,07 kilometer lång och bjuder på svängar på upp till 70 grader. Så vill du komma så nära en F1-upplevelse som möjligt är det här attraktionen för dig.

Övriga attraktioner ser ut som följer:

För familjen

Made      in Maranello

Paddock

Racing      Legends

Galleria      Ferrari

Cinema      Maranello

Driving      with Champions

The      Pit Wall

För barnen

Junior      GT

Junior      Grand Prix

Speed      of Magic

Carousel

Junior      Training Camp

Bell’Italia

För spänningsökarna

Formula      Rossa

G-Force

V12

Scuderia      Challenge

Fiorano      GT Challenge

Läs mer om Ferrari World Abu Dhabi och dess åkattraktioner via den externa länken nedan.

Av de två videoklippen nedan är det översta det som vänder sig till alla som vill se världens snabbaste berg- och dalbana in action.

https://youtu.be/FfdOmo0mWPo?height=347&width=575https://youtu.be/31QRqR_81d8?height=347&width=575