Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ferraris värsting-488 avslöjad

I somras fångade vi den maskerad på Nürburgring, nu är den blottad i sin helhet: Ferraris nya specialare.

Det är ingen hemlighet att Ferrari jobbar på en toppversion av modell 488 GTB som lanserades 2015. Ni kanske minns föregångaren 458 Speciale, 90 kg lättare än basversionen och med V8-motorn uppskruvad med 35 hästkrafter.

Nu har efterträdaren lämnat kulisserna och visats upp under ett privat event som inte var hemligt särskilt länge då bilden ovan ganska omgående läckte ut.

Foto: Carpix Foto: Carpix

Redan i somras nåddes vi av bilder på bilen i maskerad form då den rullade på Nürburgring. Större öppningar framtill och täckt bakruta, där motorn normalt blottas, pekade på att det rörde sig om en upphottad version av 488 GTB.

På bilden som nu läckt ut ser vi en front som är betydligt mer aggressiv än basmodellens med sluttande huv och med rejäl underläpp. Bilden avslöjar även i bakgrunden att modellen kommer att få namnet Speciale likt föregångaren även om namnet GTO har cirkulerat tidigare.

Större gap. Ja, på 488:an, inte Marcus Engström…

Speciale figurerar även på dokument som exponerats på webben sedan en tid. De avslöjar en del detaljer om bilen som förutom ovan nämnda aerodynamiska ingrepp kommer att få motorn trimmad till omkring 700 hästkrafter mot originalets 670 – en bil som vi på Teknikens Värld har kört, provkörningen du kan läsa här.