Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiat 124 Spider får tak

En ny version av Fiat 124 Spider är under utveckling – och då åker taket på för gott.

Det tog bara någon vecka mellan det att Fiat 124 Spider hade premiär tills det att de första bilderna på en värstingupplaga med Abarth-emblem visades upp 2015.

Under Genèvesalongen i våras hade den premiär och nu jobbar alltså ingenjörerna med ytterligare en variant på 124 Spider – med tak, en så kallad ”fixed head coupé”. Men man har inte gått den enkla vägen genom att försegla den öppna bilen med hardtop från tvillingmodellen Mazda MX-5. Nej, meningen är att den italienska versionen ska skilja sig från sin japanska donator.

Vissa källor hävdar att bilen kommer att få ett svepande bakparti men det mesta pekar nog på en enklare lösning inte helt olik det vi kunde se på rallykonceptet som visades vid sidan av Abarth-versionen av 124 Spider i Genève.

Om Fiat väljer att döpa bilen till 124 Sport Coupé, vilket vore naturligt med tanke på modellen som tillverkades mellan 1967 och 1975, återstår att se.

Mazda MX-5 med fällbar hardtop.Mazda MX-5 med fällbar hardtop.Mazda MX-5 med fällbar hardtop.
Mazda MX-5 med fällbar hardtop.

Den täckta versionen kommer att finnas med samma motoralternativ som sin öppna namne även om Fiat räknar med att fler kommer att välja prestandaversioner med tak.

124 med tak kommer märkligt nog bli snäppet dyrare än sin öppna systerbil.