Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090503-fiat-opel-bekräftat
090503-fiat-opel-bekräftat
090503-fiat-opel-bekräftat
090503-fiat-opel-bekräftat

Fiat bekräftar Opel-intresse – ”perfekta partnern”

I förra veckan kom det via tysk media fram uppgifter som sa att italienska Fiat har ett stort intresse av att köpa majoriteten aktier i Opel. Trots tidigare dementier bekräftar nu Fiat-chefen uppgifterna.

 Det har under en period surrat rykten om att Fiat är intresserat av att köpa en del av Opel, något som Fiat själva dementerat. För bara tio dagar sedan stärktes ryktena då fackliga företrädare för Opel i Tyskland avslöjade att Fiat är intresserat av en majoritet av Opels aktier. Nu har Fiats högste chef Sergio Marchionne snackat med den italienska tidningen La Stampa där han bekräftar det hela. Där berättar han att Fiat har för avsikt att köpa en majoritet av den tyska biltillverkarens aktier och att samtal redan pågår med Opels ägare GM. Han uttalar sig dessutom i termer som att ”Opel är den perfekta partnern”.

Hur stort aktieinnehav Fiat är ute efter vet vi dock inte. Däremot verkar det som att GM vill behålla en del av aktierna och därmed finnas kvar som minoritetsägare. GM kommer däremot antagligen att behålla Vauxhall och därmed separera det brittiska märket från sin tyska kusin.

GM-chefen Fritz Henderson har nyligen avslöjat att det finns sex intressenter till Opel. Fiat lär vara en av dessa, och antagligen en av de hetare kandidaterna till ett övertagande av Opel då GM även uttalat att de hellre säljer till ett enhetligt företag än till ett konsortium.

GM tros föra samtal med intressenterna månaden ut för att i början av juni månad kungöra Opels framtid.

 


Uppdatering

I en ny intervju med Financial Times berättar Marchionne om sina planer att bilda en gigantisk europeisk bilkoncern. Förutom det nyligen genomförda samgåendet med Chrysler är det Fiats önskan att ta över hela GM:s Europaverksamhet, det vill säga Opel/Vauxhall, Saab samt GM:s övriga verksamhet i Europa. Det skulle skapa en bilkoncern större än Renault-Nissan och Ford Motor Company och i samma storleksklass som Volkswagen. Efter sammanslagningen räknar Marchionne med att det börsnoterade jätteföretaget ska ha årliga intäkter på omkring 850 miljarder kronor och en försäljning på 6-7 miljoner bilar årligen. Marchionne ska under dagen möta Tysklands finansminister och utrikesminister för att diskutera sina expansionsplaner. Han hoppas att affären ska vara genomförd redan i slutet av maj.

– Från teknisk och industriell synpunkt är detta ett äktenskap ingånget i himlen, säger han om alliansplanerna till FT.

Från svenskt håll spekuleras det nu vilt om huruvida Saab ska ingå i koncernen eller inte och hur bra det eventuellt skulle vara för den haltande svensken. Marchionne går inte djupare in på detaljerna kring den framtida biljätten och nämner bara Saab i förbifarten.

Läs mer