Fiat Doblò XL – för dig med hög hatt

Har du köpt en Fiat Doblò och tyckt den var lite trång på höjden? I så fall kanske denna, Fiat Doblò XL, med en konstig utväxt på taket, faller dig bättre i smaken.

Det må vara en bilnyhet i den mindre skalan, men nog ser den väl lite rolig ut med sin märkliga utväxt på taket, Fiat Doblò XL? Det är Fiats brittiske generalagent som efterfrågat bilen, som ett mellanting mellan vanliga Doblò och Fiats van-sortiment (med bland annat storsäljaren Ducato).

Doblò XL är baserad på den långa versionen av vanliga Doblò, och det höjda taket ger en total lastvolym på fem kubikmeter, vilket i teorin borde räcka till omkring 5 000 mjölkpaket när du åker till affären och handlar. Dock får du bara lasta omkring tusen mjölkpaket innan maxlasten på ett ton överskrids, vad du nu ska med tusen liter mjölk till.

Under huven finns tre olika dieselalternativ, på 90, 105 respektive 135 hästar. Priserna börjar i Storbritannien på 15 765 pund, eller drygt 160 000 kronor.

Huruvida Doblò XL ska komma till oss är oklart, liksom om den kommer att komma till USA, dit Doblò snart ska exporteras som en instegsversion i Ram-serien.