Fiat Freemont Cross

Fiat Freemont Cross – Crossroad för Europa

Fiats crossover Freemont ställs på Genèvesalongen ut i samma tuffa utförande som Dodge Journey gjorde i Chicago alldeles nyligen. Men den heter inte Crossroad utan bara Cross.

Vi var högst osäkra om Dodge Journey Crossroad skulle komma i europeiskt utförande, det vill säga som Fiat Freemont ”Crossroad”. Nu visar det sig att den absolut gör det. Fiat visar nämligen upp Freemont Cross på bilsalongen i Genève i början av mars.

Fiat Freemont, som är en Dodge Journey med Fiat-namn, är en storsäljare i Europa och i Sverige är den Fiats mest sålda modell. Inte undra på det, Freemont är en trevlig och kompetent, inte minst när den är utrustad med drivning på alla fyra hjul. Dessutom ryms det sju sittplatser i den.

Nu kommer Freemont med ett utseende som passar fyrhjulsdriften som handen i handsken. Freemont Cross bjuder på svart grill och kromdetaljer både på främre och bakre stötfångare. Kromdetaljerna går igen även på tröskellådorna. Exteriören toppas med gråsvarta 19-tumshjul.

 Interiört är det extravagant läder som gäller, 8,4-tumsskärm för bland annat navigationen, backkamera, Alpine ljudsystem, belysta mugghållare, nyckellös motorstart och mycket annat som ingår som standard.

Till Sverige kommer Fiat Freemont Cross med två olika motoralternativ. Båda Multijet II-dieselmotorn men med olika effektuttag, antingen 140 eller 170 hästkrafter. Sexväxlad manuell låda och framhjulsdrift eller sexstegad automat med fyrhjulsdrift finns att välja mellan.