Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiat Fullback Cross officiell

Fiat Fullback i tuffare utförande gör debut. Gillar du färgen svart är detta en pickup för dig.

Går du i pickup-tankar men tycker att det mesta ser lite blekt ut kanske Fiats nylanserade modell kan vara något? Under Genèvesalongen (som faktiskt håller öppet än. Ja, ända till på söndag) drogs skynket av Fiat Fullback Cross.

Som namnet antyder är det en tuffare variant av modellen Fullback som debuterade för ett år sedan. Det är emellertid inte helt sant då Fullback egentligen är en Mitsubishi L200 men andra emblem, en modell som debuterade redan 2015 och vann vårt pickup-test alldeles nyligen (nummer 24/2016). Även Fiat Fullback har rönt framgångar då den röstades fram som årets pickup av läsarna av den franska tidskriften 4x4 Magazine.

Fullback Cross skiljer sig från grundmodellen genom att vara svartare där grill, dörrhandtag, hjulhuskanter utmärker sig mest. ”Hasplåten” har dock lackats i silverfärg.

Tydligaste uppdateringen rör annars bågen på flaket som har en helt annan form än på vanliga Fullback. Den är större och mer svepande. Och svart.

Flaket är svart och har fått en ny utformning med logotyp i relief.

Fullback Cross har dubbelhytt och är utrustad med det större motoralternativet: en 2,4 litersdiesel på 180 hästkrafter och med ett maximalt vridmoment på 430 Nm. Växellåda får man dock välja själv: manuell med sex lägen eller automatisk med fem. Modellen har även fyrhjulsdrift och kommer fullsmetad med tillbehör som LED-ljus, filassistans , sju krockkuddar, farthållare, pekskärm med mera. Invändigt finns läder på stolar, ratt och växelspaksknopp.

Bilen finns för försäljning i sommar men inga priser är ännu officiella. Vanliga Fullback säljs i Sverige och startar på 249 900 kronor.