Fiat Panda 4x4 – för skogsmullen

Fiat Panda kommer både som fyrhjulsdriven crossover 4x4 och som framhjulsdrivna Panda Trekking. Bland konkurrenterna finns bland andra Volkswagen Cross Caddy.

Fiat Panda presenterades för ungefär ett år sedan på bilsalongen i Frankfurt. När nu motsvarande bilmässa hålls i Paris är det dags för både den fyrhjulsdrivna 4x4 och Trekking att presenteras för publiken.

 I transformationen från vanliga Panda har Trekking fått hasplåtar, 15-tums aluminiumfälgar med biffigare däck och ett upphöjt avgassystem. Den sexväxlade lådan har fått en lägre utväxling på första växeln. Kraften skickas ner till alla fyra hjul permanent med elektronisk diffbroms som bromsar in spinnande hjul.

 Motorerna som erbjuds är Fiats 1,3 liter stora MultiJet II-diesel med 75 hästkrafter och TwinAir-motorn på 0,9 liter och 85 hästkrafter. Bägge utrustas med start/stopp-teknik.

 Bredvid 4x4 kommer Fiat samtidigt introducera Panda Trekking som i allt väsentligt ser ut som sitt fyrhjulsdrivna modellsyskon med undantaget av just fyrhjulsdriften.