Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Fiat Panda 4x4
Fiat Panda 4x4
Fiat Panda 4x4
Fiat Panda 4x4

Fiat Panda 4x4 kommer till Sverige

Det finns inte många små, billiga och fyrhjulsdrivna bilar men nu kommer en av dessa till Sverige. Fiat Sverige har bestämt sig för att ta hit Panda 4x4 som blir Sveriges näst billigaste fyrhjulsdrivna bil.

När man åker på bilsemester i närheten av alperna syns de överallt. Fyrhjulsdrivna pandor tycks vara de enda som klarar sig på snöiga alpvägar och nu är de på väg att etablera sig här i Sverige. Fiat Panda 4x4 går redan nu att beställa från svenska återförsäljare och blir därmed en tuff konkurrent till Suzuki Swift 4x4.

 Med ett grundpris på 139 900 kronor blir Panda 4x4 Sveriges näst billigaste fyrhjulsdrivna bil och efter Dacia Duster och tillsammans med Swift en av de minsta. Bilarna som kommer att säljas i Sverige drivs av den tvåcylindriga 0,9-litersmotorn med TwinAir-teknik. Start/stopp-system ingår som standard. Med 85 hästkrafter och 145 newtonmeter drar Panda 4x4 0,49 l/mil och släpper ut 114 g/km. Den 6-växlade manuella lådan har en extra låg första växel för att underlätta start i backe och förbättrad acceleration. Kraften går alltid till alla fyra hjul med elektronisk diffbroms.

 Bilarna levereras med M+S-däck i dimensionen 175/65 R15 på lättmetallfälgar. Panda har alltid varit och ska vara en enkel bil, standardutrustningen är därför sparsmakad med antisladdsystem, CD-stereo och centrallås med fjärrkontroll som enda lyxdetaljer. Som tillval finns bland annat ett skjutbart baksäte, City Brake Control och navigationssystem.