Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Fiat Panda Monster Truck
Fiat Panda Monster Truck
Fiat Panda Monster Truck
Fiat Panda Monster Truck

Fiat Panda Monster Truck officiell – fakta, bilder och film

Nu vet vi lite mer om den mystiska Fiat Panda 4x4 som vi visade film på för några dagar sedan. Fiat har skickat ut information, bilder och film på den lilla italienaren som tar sig fram överallt.

Råkar du vara en av dem som tycker att det är jobbigt att köra de sista milen ända fram till hotellet på den avlägsna italienska skidorten? Din bil ger upp så fort det blir lite motigt på de igensnöade vägarna? Då har vi lösningen för dig – Fiat Panda Monster Truck.

 För några dagar sedan snappade vi upp en kort film på YouTube som visade en något förhöjd Fiat Panda 4x4 som körde omkring i den italienska delen av Alperna. Med något förhöjd menar vi sisådär två meter. Lilla söta Panda hade blivit en monstertruck tack vare gigantiska hjul. Vem som hade utfört arbetet och av vilken anledning, förutom extra framkomlighet, visste vi inte då. Men nu vet vi vad det rör sig om.

 Det är nämligen Fiat själva som har byggt monster-Pandan, eller Panda Monster Truck som den heter. Men det blir inte i fler exemplar än den vi ser på bilder och film här. Bilen är nämligen ett specialbygge ämnad för den reklamfilm för nya Fiat Panda 4x4 som ska sändas på teve. Snacka om att fånga folks intresse framför dumburken.

 Fiat berättar att bilen är baserad på Panda 4x4 med att underredet är hämtat från koncernsyskonet Jeep CJ7 4200 (Willys-jeepen). Standardhjulen på 15 tum har ersätts av rejäla doningar som mäter 150 centimeter i diameter. Däcken är 50 centimeter breda! Däcken, som är hämtade från en traktor, är skodda på kraftiga stålfälgar.

 Med de stora hjulen är bilen – håll nu i dig – 390 centimeter hög! Det är ungefär 2,3 meter högre än standardbilen. Dock kan inte alla centimetrar räknas tillgodo vad gäller markfrigången. Men den är ändå rejält tilltagen alla kaross- och underredesstag till trots. På bredden har Panda 4x4 vuxit med nästan en meter till 250 centimeter totalt.

Italienarna berättar tyvärr inte hur man lättast lastar in sitt bagage där bak, men vi misstänker att någon form av stege måste vara inblandad. Kanske bilen har en repstege inbyggd som kan kastas ut när så behövs?

 Om reklamfilmen når våra breddgrader är okänt. Men vi kan ju alltid hoppas så att vi äntligen får lite skoj i reklampauserna på teven. Vi hoppas även att reklamsnutten får ljud, för lite av känslan förtas i filmen nedan.

https://youtu.be/Yqnlu4edB3M?width=575&height=353