Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Fiat Punto AvventuraFiat Punto AvventuraFiat Punto Avventura
Fiat Punto Avventura

Fiat Punto blir äventyrsbilen Avventura

Punto är en ålderstigen modell men det hindrar inte Fiat från att visa upp den i tuffa offroad-kläder och ge den ett nytt namn – Punto Avventura.

I dag är sista dagen att besöka årets bilsalong i indiska New Dehli. Den som har pröjsat inträde och kikat på utställningsbilarna har möjligtvis fått syn på Fiat Punto Avventura.

Punto Avventura är förvisso en konceptbil men den ser helt klart produktionsmässig ut. Avventura-versionen av Punto är som du helt korrekt gissat baserad på nuvarande generation Fiat Punto, en snart tio år gammal modell som genomgått en rad ansiktslyft och namnbyten/-tillägg (Grande Punto och Punto Evo).

 Punto Avventura har förhöjd markfrigång och likt nya Skoda Octavia Scout beklädd med plastattiraljer som både skyddar och ger ett grövre utseende. Notera de rejäla dörrlisterna – rena drömmen när det ska parkeras utanför stormarknaden.

 Bilen har fått en stående ”reservhjulsbalja” som med gångjärn öppnas upp och förs åt sidan för att möjliggöra öppning av bakluckan.

 Trots sitt tuffa offroad-utseende är det tveksamt hur mycket offroad Fiat Punto Avventura verkligen är. Den är trots allt bara framhjulsdriven och försedd med en fyrcylindrig bensinmotor på 1,4 liter, 90 hästkrafter och 114 newtonmeter.

Fiat har inte skickat ut några bilder på interiören, men den sägs vara bantad för att göra bilen så billig som möjlig. Den yta där exempelvis multimedia/navigationssystemet normalt sitter har analoga mätare placerats, bland annat en inklinometer (mäter luftningen på bilen) och kompass.

Fiat nämner inget om en produktionsversion av Punto Avventura men om det skulle bli av så är modellen helt och hållet avsedd för tillväxtmarknader, exempelvis Indien.