Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Fiat Punto facelift 2012Fiat Punto facelift 2012Fiat Punto facelift 2012
Fiat Punto facelift 2012

Fiat Punto faceliftas – igen

Senaste faceliftet kom så nyligen som 2009, men nu är det dags igen för Fiat Punto att få ett facelift. Mindre plast och mindre motorer är melodin. Känns det fräschare?

När Fiat Grande Punto presenterades 2005 utgjorde den det första steget åt rätt håll för det då krisdrabbade italienska företaget. Sedan presentationen av lillebrodern Fiat 500 år 2008 har dock Punto fått se sig omsprungen i den interna försäljningsstatistiken.

Därför fick också modellen ett ansiktslyft 2009, och modellnamnet ändrades från Grande Punto till Punto Evo, men uppenbarligen räckte inte ansiktslyftet för att öka modellens attraktionskraft till vad man önskade, så nu är det alltså dags igen för en uppfräschning.

Den nya modellen, som tilldelats modellår 2012, har på utsidan blivit av med det stora plastpartiet och de Fiat 500-inspirerade kromdetaljerna i mitten av fronten. Även interiört ska det ha blivit lite mer uppsnofsat.

Under huven hittar vi två för modellen nya motoralternativ, dels en ny 1,3-liters MultiJet-diesel, men – mer intressant – också den 900 kubik stora tvåcylindriga motorn TwinAir, som vi redan sett, kört och gillat i Fiat 500.

Den ansiktslyfta versionen av Fiat Punto kommer visas i Frankfurt, tillsammans med den likaledes faceliftade Fiat Panda och tre nya specialversioner från trimavdelningen Abarth.