Fiat Viaggio – första bilderna

Dodge Dart i Fiat-tappning, vid namn Viaggio, har vi skrivit om tidigare. Nu har första bilderna kommit på bilen, som presenteras i Peking om nästa månad.

Att Dodge Dart ska få sig en italiensk-kinesisk syskonbil vid namn Fiat Viaggio, kunde vi berätta redan för några veckor sedan. Nu har de första bilderna på den nya bilen läckt ut på Internet, och även om vi inte har fått några bilder på bilen i sin helhet kan vi se att de största förändringarna som skett när Dodge blivit Fiat utgörs av en ny front, med nya strålkastare, samt ett nytt bakparti med nya lampor och mer markerad baklucka. 

I övrigt är det mesta likt Dodge Dart, som ju i sin tur bygger på Alfa Romeo Giulietta-plattformen. Under huven sitter 1,4-liters bensinmotorer, både med och utan överladdnning i form av turbo. Fiat Viaggio kommer att byggas i kinesiska Guangzhou i samarbete med Guangzou Automotive, och ska inledningsvis mest vara riktad till just den kinesiska marknaden. Dock finns vissa uppgifter på att bilen, i alla fall så småningom, kan komma att exporteras till Europa och i så fall ersätta dagens Bravo.