Fiat visar ännu mer retrostukad 500

Fiat gör storsäljaren och stadsbilen 500 ännu mer retro för att hylla modellen den inspirerats av, originalet från 1957.

Sedan Fiat 500 presenterades 2007 har det lanserats en lång rad specialversioner av den lilla stadsbilen. Listan är lång, men 500 har agerat affischnamn för bland annat Gucci, Ferrari, Barbie och under namnet "Massa" som en hyllning till F1-föraren Felipe Massa. Plus alla prestandaversioner under namnet Abarth.

Nu visar de ytterligare en specialare, denna gång går dock Fiat tillbaka till rötterna. Närmare bestämt 1957, året då världens första 500 såg dagens ljus. Som en hyllning till denna har den redan retrostukade 500:an blivit ytterligare retrofierad och går under namnet 500 Vintage '57.

Vintage '57 har pastellblå lack med vitt tak och speglar, samt rullar på 16-tumsfälgar designade för att efterlikna de på originalbilen. I kupén har den vita instrumentpanelen matchats med stolar i lattefärgat och vitt läder.

Specialversionen ska börja säljas i mars och kommer att erbjudas med samma motorutbud som vanliga Fiat 500. Pris är ej fastställt.