Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Audi A1 quattro Nissan GT-RAudi A1 quattro Nissan GT-RAudi A1 quattro Nissan GT-R
Audi A1 quattro Nissan GT-R

FILM: Audi A1 quattro slår Nissan GT-R

Audis minivärsting A1 quattro har redan bevisat att den är en snabb liten rackare men att den skulle slå storheten Nissan GT-R trodde väl ingen.

Det är brittiska Autocar som har tagit två av bilvärldens körgladaste bilar till testbanan Mira. Testbanan där bland annat James Bonds Aston Martin har vält och Top Gear har haft ett flertal av deras skruvade challenges.

Hur kan då Audi A1 quattro slå Nissan GT-R? För det första så körs testet på blött underlag. Dessutom är den här sträckan av Mira väldigt tajt och gynnar bilar med kort axelavstånd. Som bekant har GT-R med sina 550 hästkrafter mer än dubbelt så många hästkrafter än den betydligt motorsvagare A1 quattro som endast har 256 hästkrafter. A1 quattro har dock en stor fördel då den väger drygt 250 kilo mindre än GT-R.

När GT-R utrustad med Track Pack tar sig an den lilla banan har den stora svårigheter och A1 quattro plockar snabbt fördelar. Trots att Audi inte direkt krossar GT-R så visar A1 quattro att den verkligen är en kvick liten bil att räkna med.  Se på filmen här under och förundras över resultatet.

https://youtu.be/G0pB_jnLDtw?width=575&height=353