FILM: Bil drar plötsligt iväg ruskigt snabbt och kraschar

Det finns mycket trafikincidenter från Ryssland på film, men de senaste dagarna har Sydkorea tagit över. Här är filmen som det snackats om tidigare. En självaccelererande Hyundai drar iväg i rasande fart och krockar ordentligt.

Kommer du ihåg filmen vi visade i går på BMW:n som enligt utsago självaccelererade på motorvägen i Sydkorea och slutade stenhårt i häcken på en annan bil.

 Den filmen hade hittats av lokala medier i Sydkorea medan de rapporterade om en annan självaccelererande bil, nämligen vad som sägs vara en ny Hyundai Sonata och som vi nu kan visa på film.

 Vi vet egentligen ingenting om själva incidenten som vi får ta del av här, inte mer än att bilen helt plötsligt accelererar väldigt häftigt, enligt uppgifter helt utav sig själv, och att det går skrämmande fort mitt bland andra bilar inne i en stad, upp till 120 km/h. Det hela slutar med en kraftig kollision mot en annan bil. Vad som än ligger bakom ser det hemskt ut.

https://youtu.be/K42LsAVjCyM?width=575&height=353

Varför har detta filmats?

Många är ni som ställer frågan hur det kommer sig att så många incidenter finns på film. Sitter alla med mobilkameran i handen när de kör? Nej, i princip väldigt sällan.

I stället är det så att i många länder i främst Sydostasien samt i Ryssland är det mycket vanligt med  kameror monterade på instrumentbrädan/i framrutan som filmar färden. Det är försäkringsbolagen som önskar/kräver  det för eventuella olycksutredningar plus att det i vissa länder ger lägre  försäkringspremie för bilägaren som har kamera monterad i bilen.