Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

FILM: Lamborghini Miura brinner upp i London

Det värsta som kan hända en klassisk bil är måhända att den brinner upp. Och för alla som gillar klassiska bilar kan det som hände i helgen i London vara bland det jobbigaste du har sett på länge – en brinnande Lamborghini Miura. Varning för känsliga tittare.

Det är bara någon vecka sedan vi kunde berätta om att ett exemplar av den klassiska måsvingen, Mercedes 300 SL, hade kraschats av en mekaniker i Tyskland. Trots höga kostnader skulle dock den bilen gå att reparera, trots allt. Därför är kanske den film som nu har dykt upp på internet jobbigare att se på – en brinnande Lamborghini Miura, i centrala delarna av London, som verkar betydligt jobbigare att återställa.

Miura byggdes mellan 1966 och 1973, i endast 765 exemplar, och anses som en av de första superportbilarna, bland annat tack vare sin mittmotoruppbyggnad. Exemplaret som ses gå upp i rök på filmen nedan ska enligt uppgift ägas av sonen till ägaren av ett stort fastighetsbolag i London. Orsaken till att bilen tog eld kan, enligt obekräftade uppgifter, varit elsystemet i bilen, som ska ha varit gammalt och orenoverat. Ingen person ska dock ha kommit till skada i olyckan, de bekämmande filmbilderna till trots.

https://youtu.be/fqpa1HB-wOc?width=575&height=353