FILM: Långtradare mosar personbil

Ibland har man änglavakt. Det hade i alla fall föraren av en Chevrolet Cruze i Dallas som i torsdags hamnade under en långtradare som gjorde mos av personbilen.

Chevrolet Cruze fick förvisso fina vitsord från Euro NCAP och toppresultatet fem stjärnor i krocksäkerhetsbetyg, men det hjälper föga när en tung långtradare lägger sig platt över.

 Det var på en motorväg utanför Dallas i torsdag som olyckan ägde rum. En man i sin Chevrolet Cruze körde i mittfilen i en kurva när en lastbil i innerfilen helt plötsligt välte rak över personbilen. Lastbilen gled, liggandes på sidan med personbilen under sig, vidare över i ytterfilen där en Volkswagen Tourareg fick stryk. Volkswagen-suven trycktes över till mötande vägbana och en cementsugga som separerar mötande trafik från varandra trycktes bort.

 De två personerna i suven klarade sig utan skador. 49-årige Gregory Neece som körde sin Chevrolet Cruze klarade livhanken men fick smärtor i rygg och nacke. Dock mådde han bättre redan dagen efter.

 Polisen i Dallas håller på att undersöka olyckan. De misstänker att föraren av lastbilen har kört för fort samtidigt som hans last av kartonger verkar ha förskjutits vid kurvtagningen och påverkar lastbilens tyngdpunkt.

https://youtu.be/14boUFsuDVw?width=575&height=353