Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: ERIC VARGIOLU

FILM: Renault Alpine A110-50 låter fantastiskt!

Det är mycket Renault nu och det kan den franska biltillverkaren tacka Alpine A110-50 för. Nu bjuder vi på en hel drös med filmer där du får se bilen köra på bana och – kanske bäst av allt – höra hur den låter.

I fredags var det under pompa och stått avtäckning av Renault Alpine A110-50 i samband med Formel 1-helgen i Monaco. Bilen, en konceptbil, är en hyllning av Renault till klassiska Alpine A110 Berlinetta som kom för 50 år sedan.

 I Renault Alpine A110-50 hittar vi motor och chassi från Renault Sport Megane Trophy. Det innebär en V6-motor på 3,5 liter som ursprungligen är Nissans (samma motor som i TTA-bilarna). I stället för 330 hästkrafter som är maxeffekten i Renault Sport Megane Trophy har motorn mappats om i Renault Alpine A110-50 till 400 hästkrafter jämnt. Siffran kanske inte imponerar på papperet, men betänk att den sitter i en bil som väger 880 kilo! Maskinen är kopplad till en sexväxlad sekventiell låda.

 Mer om motor, chassi och bil via länk nedan. Nu är det film som gäller där vi får höra hur den franska blå blixten ser ut när den kramar kurvor och framför allt – hur den låter. Notera också de snabba växlingarna som du hör i flertalet av filmerna nedan.

 I bildgalleriet under filmerna kan du ta del av nytillagda bilder från Monaco.

https://youtu.be/1pFUYDSLQwg?width=575&height=353https://youtu.be/t_RiFhz5xYQ?width=575&height=353https://youtu.be/XhlL-c1AnAA?width=575&height=353